Hur väljer jag rätt märke?

Många märken att välja på

Det finns en uppsjö av olika värmepumpsmärken på den svenska marknaden och här kommer vi att gå igenom några värmepumpsmärken, som står för god kvalitet, men samtidigt är prisvärda. Det alltid en bra idé att utgå från ett bra märke, som står för god kvalitet och sedan se hur man kan få ner priset. På sajten finns även mer allmän information om att köpa luftvärmepump till lågt pris.

Billiga värmepumpar med bra testresultat

Ett bra sätt att hitta rätt märke är att titta på de testresultat värmepumparna har fått i olika tester. Energimyndigheten är en bra källa till testinformation för luftvärmepumpar.

Luft/luftvärmepumpar med bra testresultat

Energimyndighetens test av luftvärmepumpar kan vara en god vägledning, om du skall köpa en luft/luftvärmepump och vill hitta en riktigt bra värmepump. Energimyndigheten anger också priser, för de olika modellerna, så man kan lätt jämföra testresultat samtidigt som tar hänsyn till priset. Nedan följer en lista med några värmepumpsmodeller, som har fått goda testresultat.

  • Mitsubishi FHPanasonic HE9NKE – testad december 2012
  • Mitsubishi FH25 och FH35 – november 2012
  • Toshiba Polar/Daiseikai 35 (RAS-35SKVP2-ND) – testad december 2012
  • LG Nordisk Prestige – testad mars 2013

När du väl har valt ut en bra värmepumpsmodell kan du börja jämföra priserna. Du kommer ju få samma värmepump, även om du betalar ett lägre pris för den i en webbutik.

Luft/vattenvärmepumpar med bra testresultat

Luft/vattenvärmepumpar har också testats av Energimyndigheten och även om de inte har testat lika många luft/vattenvärmepumpar som andra värmepumpar. Många bra luft/vattenvärmepumpar saknas helt enkelt i testerna. Listan nedan visar några prisvärda märken och modeller, som har fått mycket goda testresultat.

Exempel på bra luft/vattenvärmepumpar:

  • Mitsubishi Electric Ecodan (PUHZ-W85VHA2) – testad september 2012
  • Toshiba Estia (HWS-802H-E) – tested September 2011

Kvalitetsmärken på värmepumpar till lågt pris

Nedan följer information om några av kvalitetsmärkena på den svenska marknaden. Köper du en värmepump av dessa märken, kan du känna dig säker. Samtidigt som du får en värmepump av god kvalitet, kan du lita på att du får en bra värmepump för pengarna, då dessa märken står för god kvalitet, samtidigt som de är billiga i jämförelse med en del andra märken på marknaden. Välj rätt märke och få mycket värmepump för pengarna.

Fujitsu värmepumpar

Fujitsu värmepumpFujitsu är ett stort märke i Sverige och de har vunnit flera priser och tester. En stor fördel med Fujitsus luft/luftvärmepumpar – Arctic – är att innedelen har mindre höjd, än andra innedelar på marknaden. Detta gör att man kan placera Fujitsu Arctics innedel över dörrar eller fönster, där andra värmepumpars innedelar helt enkelt är för stora. Fujitsu tillverkar även bra luft/vattenvärmepumpar i serien Fujitsu Waterstage.

– Köpa Fujitsu värmepumpar

Mitsubishi Electric värmepumpar

Mitsubishi är ett riktigt bra val om du är ute efter god kvalitet. Det är sällan reklamationer på Mitsubishi Electric och de håller på att bli riktigt populära i Sverige. De har också en fantastisk snygg luft/luftvärmepump av designmodell, under namnet Mitsubishi Zen och har en luft/vattenvärmepump (Ecodan), som fick mycket goda testresultat i Energimyndighetens test, när den jämfördes med dyrare konkurrenter.

– Köpa Mitsubishi Electric värmepumpar

Daikin värmepumpar

Daikin är ett av världens största varumärken när det gäller värmepumpar. Daikin lägger mycket energi på forskning både när det gäller värmepumpar och köldmedium. Daikin har även arbetat hårt med att få fram riktigt bra luft-luftvärmepumpar till den nordiska marknaden och erbjuder luft-luftvärmepumpar som ger en hög effekt vid riktigt låga temperaturer.

– Köpa Daikin luftvärmepumpar

Bosch värmepumpar

Bosch är ett välkänt vitvarumärke i Sverige och står för god kvalitet. Samtidigt är de billiga och du får mycket luftvärmepump för pengarna. Luft/luftvärmepumparnas ”Coanda”-funktion säkerställer att värmen verkligen sprids ut i hela rummet och Bosch luft/vattenvärmepumpen har hög effekt även vid låga utomhustemperaturer.

– Köpa Bosch värmepumpar

LG värmepumpar

LG:s nya luft/luftvärmepump LG Nordisk Presige testades med fantastiska resultat 2013, något som filtigt använts i marknadsföringen. Den uppvisade dock bäst energibesparing, oavsett var du bor i landet, så det är verkligen något att skryta med. LG Therma är också en bra serie luft/vattenvärmepumpar.

– Köpa LG värmepumpar

Toshiba värmepumpar

Toshiba har länge tillverkat testvinnande värmepumpar och är därför ett riktigt kvalitetsmärke. Det är ett säkert val oavsett om du vill ha en bra luft/luftvärmepump (Toshiba Polar) eller en bra luft/vattenvärmepump (Toshiba Estia), om du tittar på Energimyndighetens tester.

– Köpa värmepumpar från Toshiba

Panasonic värmepumpar

Panasonic är en riktig storsäljare på den svenska marknaden. Deras luftvärmepumpar är helt enkelt väldigt populära och välkända. HE9NKE fick mycket bra testresultat i december 2012 och det kommer knappast att försämra försäljningssiffrorna. Panasonic Aquarea heter luft/vattenserien, som även den håller god kvalitet.

– Köpa värmepumpar från Panasonic

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.