Billiga luft-vatten-värmepumpar

Är du på jakt efter en riktigt billig luft-vattenvärmepump? Eller är du kanske på jakt efter en luft-vattenvärmepump av hög kvalitet till extra lågt pris? Hitta din luft-vattenvärmepump!

Vilket pris passar dig?

50 000-60 000:-

Klicka för info och beställning!

OBS: Några av de ovanstående har inbyggd varmvattenberedare, några ingår i paket med varmvattenberedare och i vissa fall köps varmvattenberedare separat, eller så kopplas luft-vattenvärmepumpen på din befintliga varmvattenberedare. Vvb anger att varmvattentank ingår på något sätt.

Köpa billig luft-vattenvärmepump

Vill du köpa en billig luft-vattenvärmepump? Vi rekommenderar att du vänder dig till Polarpumpen. De erbjuder luft-vattenvärmepumpar av hög kvalitet till riktigt låga priser.

– Köpa billiga luft-vattenvärmepumpar hos Polarpumpen

Luft/vattenvärmepump – en billig värmepump

Luft/vattenvärmepumpen är en värmepump med förhållandevis stor energibesparing till en förhållandevis låg investeringskostnad.

En luft/vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och använder värmen till att värma vatten till husets vattenburna värmesystem och kranvatten. I och med att den hämtar värme från utomhusluften är den betydligt lättare att installera än bergvärme, markvärme eller sjövärme och detta syns naturligtvis även på prislappen.

En investering som lönar sig

luft-vattenvärmepumpAtt installera luft/vattenvärme i huset är en investering, som snart återbetalar sig. Själva investeringen ligger på vanligen på ca 60 000-100 000 kronor, om du får ett bra pris och utnyttjar ROT-avdraget. Detta är betydligt mindre än vad det kostar att installera exempelvis bergvärme.

Energibesparingen du kan göra ligger på 40-65 %, vilket visserligen ligger lite under bergvärme, men om man jämför med kostnaden att installera är skillnaden betydligt större. Bergvärme är ofta dubbelt så dyrt och därmed är luft/vatten vanligen ett säkrare alternativ, då det återbetalar sig fortare. En luft/vattenvärmepump kan återbetala sig på fem år, medan det med en bergvärmepump kan ta över 10 år innan investeringen går plus.

Den här sidan tipsar om hur du kan få ner priset på luft/vattenvärmepump och vad som är viktigt att tänka på. Om det inte var luft/vattenvärmepumpar du var intresserad av kan du även få allmän information om billiga luftvärmepumpar.

Hur får jag ner priset på luft-vattenvärmepumpen?

Det bästa sättet att få ner priset på värmepumpen är helt enkelt att jämföra olika återförsäljare. Priserna varierar nämligen rejält, även om du väljer samma modell och märke. Vid luft/vattenvärmepump är det en god idé att ta in flera offerter, för att enklare kunna jämföra mellan olika leverantörer.

Det finns även aktörer som säljer standard-installationer till luft-vattenvärmepumpar och även har fasta priser på luft-vattenvärmepumparna. Då blir det enkelt att jämföra.

Självklart skall du också titta noga på vilken modell och märke du vill ha och välja en värmepump som passar dina behov. Luft/vattenvärmepumparna finns i olika kapacitet och med olika finesser och priset på själva värmepumpen varierar mycket mellan olika återförsäljare.

Pris på installation av luft-vattenvärmepump

Även priserna på installation varierar och det är ytterligare en anledning till att ta in flera offerter. En anledning till att priserna varierar är också att det är olika mycket som ingår i installationen. Därför är det viktigt att du läser igenom noga, så du får en installation som passar dig. Du kanske vill att färre moment ingår och att du därmed gör lite mer själv (som att forsla bort den gamla pannan), men du kan också tycka att det är skönt om allt ingår och verkligen blir gjort.

Du kan även köpa installationen i form av en standard-installation, där allt det vanliga ingår. Sedan kan du enkelt välja att köpa till olika moment, som just du behöver eller önskar få hjälp med.

Offerter på luft-vattenvärmepumpar

När du köper luft/vattenvärmepump är det en god idé att ta in offerter från olika håll. Sedan kan du jämföra offerterna i lugn och ro, och välja en som passar dig. Om man har flera offerter att jämföra är det också lättare att upptäcka fel och brister i offerterna och du kanske inser att den billigaste är billig, just för att det saknas viktiga moment.

Vid luft/vatten bör också installatören göra hembesök och undersöka förutsättningarna i ditt hem noga inför själva installationen, så att du vet om ditt system måste kompletteras och så att det system du har valt säkert passar..

ROT-avdrag ger billigare luft-vatteninstallation

Du bör också utnyttja ROT-avdraget för att få ett billigare pris på din värmepumpsinstallation. ROT-avdraget gör att du kan dra av 30 % av arbetskostnaden, vilket i luft/vattensammanhang ofta innebär närmare 10 000 kronor.

Viktigt att tänka på vid köp av billig luft-vattenvärmepump

Det finns ett par aspekter att ta hänsyn till, om man är på jakt efter en billig luft/vattenvärmepump, så man inte blir lurad.

Norden-anpassad luft-vattenvärmepump

Det är mycket viktigt att din värmepump är Norden-anpassad och därmed klarar svenska vintrar. De flesta värmepumpar, som säljs i Sverige, är Norden-anpassade, men om du hittar en riktigt billig värmepump, så kan det bero på att detta. Du kan också luras av de billigare priserna i södra Europa och välja att köpa värmepump på semestern, eller att skicka efter en. Men du får då en värmepump som inte överlever den första vintern i Sverige.

Billig luft-vatten av kvalitetsmärke

Sen bör du också köpa en värmepump med ett kvalitetsmärke. Det finns en del billigt skräp på marknaden, men om du väljer ett kvalitetsmärke, som Mitsubishi eller Fujitsu, kan du känna dig trygg. Om du väljer ut vilket märke och vilken modell du ska ha, kan du sedan lugnt jämföra olika återförsäljare och upptäcka att du kan få både värmepump och installation billigare om du väljer en stor online-återförsäljare.

Läs mer om att välja märke på vår sida om hur du väljer rätt märke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.